Azt mondta, a multivitamin-készítmények nem ajánlottak, helyette inkább vegyes táplálkozással érdemes kezelni a vitaminhiányt.
A gyakori izomgörcs magnéziumhiányt, a száraz bőr E- és A-vitaminhiányt, a sós ételek iránti sóvárság pedig B-vitaminhiányt jelezhet
– tudatta.
Hozzátette továbbá, hogy érdemes mindig a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani.
Az októberben szezonális zöldségek és gyümölcsök, illetve, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:
alma, bab, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, dió, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, földi mogyoró, füge, hagyma, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, mandula, naspolya, őszibarack, paprika, paradicsom, pasztinák, petrezselyem, póréhagyma, sárgarépa, sóska, spenót, sütőtök, szeder, szőlő, tök, újhagyma, zeller, zöldborsó, zöldpaprika.