A quinoa gluténmentes, gazdag fehérjékben, vasban, rostban és aminosavakban is. A quinoa teljes értékű fehérje, ami azt jelenti, hogy
mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza.
Különösen a vegetáriánusok számára kiváló fehérjeforrás.
Egészségesebb és táplálóbb, mint a fehér rokona. Tele van rostokkal, amelyek támogatják az emésztést, illetve segíthet csökkenteni a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Az árpa szelénben gazdag, amely más élelmiszerekben ritkán előforduló ásványi anyag. Ezenkívül tartalmaz mangánt, foszfort és rezet is.
Noha a megfőzése több időbe telik, mint a fehér rizsé, az árpa sokkal egészségesebb.
Könnyen elkészíthető úgy, hogy a karfiolt felaprítjuk egy aprítógépben. Alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú rizs lesz a végeredmény.
Egy adag karfiol elegendő C-vitamint biztosít egész napra.
Ezenkívül tartalmaz K-vitamint, amely megakadályozhatja a vérrögök kialakulását.
Az amaránt gazdag rostforrás és sokkal egészségesebb, mint a fehér rizs. Ez a gluténmentes gabona több fehérjét tartalmaz, mint bármelyik másik társa.
Szintén gluténmentes, rendszeres fogyasztása javíthatja a szív egészségét és csökkentheti a vércukorszintet. Rostban gazdag, kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a rizs, hatékony, ha fogyni akarunk.