Az Egyesült Királyság gazdálkodói egyre inkább szemsülnek az éghajlati változások, a kártevők és a növényeket érintő betegségek hatásaival. Egy kutatás szerint ezért a brit felnőttek 32%-a gondolja úgy, hogy 10 éven belül átalakulnak az étkezési szokásaink és a rovarok lesznek a fő alapanyagaink.
Egyre több ember kísérletezik a növényi alapú étrenddel, így az előállított húshelyettesítő alternatívákkal is. A globális hústermelés káros a környezetre, ezért fordult az emberek érdeklődése a rovarok felé – egyáltalán nem zárkóznak el a fogyasztásuktól.
A tehenekkel és a disznókkal ellentétben a rovarok jelentős számban tenyészthetők anélkül, hogy nagy mennyiségű vizet vagy takarmányt igényelnének.
Emellett rendkívül táplálóak, esszenciális fehérjéket, zsírokat, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Ezért nyilatkozott úgy a YouGov közvélemény-kutatása során a felnőttek egyharmada, hogy az elkövetkezendő 10 évben a rovarfogyasztás átveszi a vezetést.