Ha szeretné követni az elkészítés lépéseit, kattintson a képre a galériáért!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A meleg sütő kulcsfontosságú ahhoz, hogy a gesztenye héja leváljon a húsáról.
2. A második lépés, hogy tegyük a gesztenyéket egyesével egy vágódeszkára és egy késsel vágjuk meg hosszanti irányban. Ügyeljünk rá, hogy a gesztenyét erősen nyomjuk a vágódeszkához.
3. Ha ezzel megvagyunk, tegyük őket egy fazék hideg vízbe és forraljuk fel. Szedjük ki őket egy kanállal és tegyük egy tepsire.
4. Süssük 15-20 percig. Az idő a gesztenye méretétől függően változhat. Akkor a legjobb, ha a héja kezd leválni a húsról.
5. Az elkészült gesztenyét tekerjük be egy konyharuhába. Hagyjuk benne 10-15 percig. Ezután hámozzuk meg; könnyebb, ha a gesztenye még meleg.