Szicíliai fánk: ha nem csokival kérjük, furcsán néznek ránk
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/lmAYlIwmnv0XETu-lM4HtEBEoEpmgbnxgj2bzvetrwY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE3Mjg5YWRiYTQ1ODQwYmZiZDJkZjAzZmVmYTk3ZjEx.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a szárított élesztőt, 60 g cukrot, a vajat, a citromhéjat és egy csipet sót.
Öntsük hozzá a vizet és gyúrjuk, amíg a tészta jól összeáll.
Fedjük le és hagyjuk kelni két órát.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül 1 cm vastagságúra, majd szaggassunk belőle korongokat. Ezután egy likőrpohár segítségével csináljunk lyukakat a nagy korongok közepére.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süssük meg a fánkokat. Végül forgassuk meg a maradék cukorban.
Ha szeretjük a töltött fánkot, akkor a likőros pohárral kivágott kisebb köröket megtölthetjük ízlés szerint és úgy süssük ki.