Hozzávalók a muffintésztához:
Hozzávalók az angolkrémhez:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a dekorációhoz:
Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük habbá a xilit 1/3-ával.
A tojássárgáját keverjük össze a maradék xilittel, és mikor már habos, lassan csorgassuk hozzá az olajat.
A száraz alapanyagokat kis adagokban keverjük a tojássárgájához.
Végül a fehérjehabot is forgassuk hozzá apránként, óvatosan.
Tegyük a tésztát a muffin sütőformákba, majd 165 fokon, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük tűpróbáig.
Közben készítsük el az angolkrémet.
Tegyük a hozzávalókat egy hőálló edénybe, tegyük gőz fölé és keverjük még besűrűsödik.
A muffinkrém elkészítéséhez a zselatint áztassuk vízbe, hogy megduzzadjon.
A tejszínt verjük habbá, a többi hozzávalót pedig keverjük össze egy keverőtálban.
Melegítsük fel a zselatint, hogy megolvadjon és adjuk a krémhez.
Végül forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot is.
Míg a muffinok kihűlnek és a krém megszilárdul, készítsük el a díszítőkrémet.
Ehhez mérjük ki a hozzávalókat egy keverőtálba, és kézi robotgéppel magas fokozaton keverjük habosra.
Miután a muffin kihűlt, egy hegyes késsel vágjuk ki a közepüket; csak egy kis púpot. Ennek a helyére tölsük a krémet egy kiskanállal, végül a tésztakúpokat fordítva helyezzük rá a krémre.
Szedjük a díszítőkrémet egy csillagcsöves nyomózsákba, és függőlegesen tartva a zsákot nyomjuk a tésztakúp köré.