Hozzávalók:
Hozzávalók a bobotie tetejére:
Elkészítés:
Kenjünk ki vajjal egy sütőedényt és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Pirítsuk meg a hagymát egy serpenyőben az olaj felén, sózzuk, borsozzuk.
Keverjük hozzá a fokhagymát, a babérleveleket és a többi fűszert.
Főzzük 3-4 percig.
Kaparjuk ki a keveréket egy tálba és tegyük félre.
A maradék olajon pirítsuk meg a húst, sózzuk és borsozzuk.
Amint megpirult, öntsük vissza hozzá a hagymás keveréket, az ecetet, a mandulát és a mazsolát.
Csökkentsük a hőt és főzzük pár percig.
Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, a chutney-t, és keverjük jól át.
Öntsük az egészet a sütőedénybe.
A feltéthez keverjük össze a tojást és a tejet, majd öntsük rá a húsra.
Szórjuk meg babérlevelekkel és süssük 30-35 percig.
Tálaljuk barna rizzsel vagy vegyes zöldségekkel.