A házi almaecet össze sem hasonlítható a boltival - készítse el
![almaecet](https://cdn.origo.hu/2023/12/HhnvqqC4PlSx95XcUqlDYMtXdLtaDlWguUwky-tBKl4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUxMjc2MDQ2MzA0NDRjNGViYzMwZDBkNWM2ZTEwYWU0.webp)
Saját ecetet készíteni nagyon egyszerű. Csak egy séta a kertbe, az almafához és néhány perc szükséges hozzá. Azután pedig egy jó nagy adag türelem, míg beérik.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük a cukrot a vízhez, amíg fel nem oldódik.
Öntsük hozzá az almaborecetet, majd az egész keveréket egy sterilizált befőttesüvegbe.
Tegyük a négyfelé vágott almát is az üvegbe, hogy a folyadék ellepje.
Fedjük le az egészet tiszta ruhával és hagyjuk 3 hétig a kamrában.
Az első 4 nap során minden reggel keverjük meg, 3 hét után pedig szűrjük le a keveréket és tegyük át egy másik befőttesüvegbe.
Hagyjuk még 4 hétig a kamrában felhasználás előtt.