Mindössze 7 hozzávalóra van szükség az elkészítéséhez, csatosüvegbe töltve, szalaggal átkötve pedig akár ünnepi ajándéknak is megteszi.
Hozzávalók: 1 csésze tejszín, 400 g sűrített tej, 1 és 2/3 csésze ír whisky, 2 teáskanál instant kávé, 1 evőkanál csokoládészirup, 1 teáskanál vaníliaaroma, ½ teáskanál mandulaaroma. Csak keverjük össze a hozzávalókat egy konyhai robotgép segítségével és már kész is.
Tároljuk a hűtőben, mielőtt felhasználnánk, rázzuk fel.
Ez a felsorolás egyik fekete báránya, hiszen akár önmagában fogyasztva vagy kávéhoz öntve is megállja a helyét.
Hozzávalók: 1 liter tej, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 kg cukor, 200 g csokoládépor, 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor, 300 ml rum.
Egy nagy serpenyőben keverjünk össze 750 ml tejet, a vaníliakivonatot és az összes cukrot. Főzzük addig, amíg a cukor elolvad, a tej pedig forrni kezd. Közben keverjük össze a csokoládé- és a kakaóport, azután adjuk a tejhez. Hagyjuk rotyogni körülbelül 20 percig, alkalmanként megkeverve. Végül vegyük le a tűzről és habverővel keverjük bele a rumot.
Van még valami, amivel lehet fokozni az ír krém tökéletességét? Igen! A borsmenta. A hozzávalók a következők: 200 ml mandulatej, 200 ml kókusztej, 100 g barna cukor, 1 és fél csésze kávé, 1 teáskanál vaníliakivonat, ½ teáskanál borsmentakivonat, ¾ csésze whiskey.
Öntsük a tejeket egy edénybe, habverővel keverjük el benne a cukrot és forraljuk fel. Forraljuk 8-10 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kávét, a vaníliát, a borsmentát és egy csipet sót. Legfeljebb egy hétig tartsuk a hűtőben lezárt üvegben. Mielőtt hozzáadjuk a kávénkhoz, rázzuk fel.
Szintén fekete bárány, hiszen önmagában is nagyon finom, de kávéhoz öntve is fogyasztható. Lássuk a hozzávalókat: 1 csésze Nutella, 1 és 1/3 csésze 2%-os tej, ¾ csésze + 1 evőkanál habtejszín, ¼ csésze cukor, ½ csésze vodka.
Alacsony lángon kezdjük el melegíteni a nutellát, a tejet, a tejszínt és a cukrot. Keverjük folyamatosan fakanállal. Ha jól összeállt, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vodkát. Öntsük üvegbe, tálalás előtt rázzuk fel.