Hozzávalók a muffintésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a dekorációhoz:
Elkészítés:
Verjük fel a tojásfehérjét 100 gramm kristálycukorral és tegyük félre.
Keverjük habosra a tojássárgáját 100 gramm kristálycukorral. Ezután adjuk hozzá a vajat, majd a fehércsokit is.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk a tojássárgájás-cukros-vajas-fehércsokis keverékhez.
Óvatosan adagoljuk keverékhez a felvert, cukros tojásfehérjét is.
Az egészet töltsük közepes méretű cupcakeformákba, majd süssük 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig.
Verjük fel a habtejszínt. Egy másik tálban készítsük el az angolkrémet: keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot, a tejszínt és a vaníliarúd kikapart magjait, és melegítsük fel vízgőz felett 80 Celsius-fokig.
Ezután adjuk hozzá a zselatint, majd öntsük bele a Fantát és végül keverjük bele a habtejszínt is.
Ha mindezekkel megvagyunk, a megsült és kihűlt muffinokat töltsük meg a töltelékkel.
Végezetül a sütemények tetejét fedjük be fondanttal, igény szerint olvasztott étcsokoládé segítségével például rajzolhatunk rá pókhálómintát, illetve díszíthetjük csokiból vagy marcipánból formázott Halloween-karakterekkel.