Mesterséges édesítőszerek helyett természeteseket használjunk a receptben. Ezek a stevia, az eritrit és a xilit.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hűtsünk le egy közepes méretű keverőtálat a hűtőben.
Közben tegyük a hideg vizet egy kis tálba, szórjuk bele a zselatint és hagyjuk állni 1 percig.
Adjuk hozzá a forró vizet is és keverjük össze, amíg a zselatin feloldódik.
A lehűtött tálban keverjük össze az édesítőt, a kakaóport, a sót, a vaníliát és a habbá vert tejszínt.
Forgassuk át, majd egy konyhai robotgéppel keverjük tovább, amíg habos állagú lesz.
Keverjük hozzá a zselatint is.
Ne keverjük túl sok ideig a mousse-t, mert vajas állagú lesz, habos helyett.
Tegyük desszertedényekbe vagy martinis pohárba és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
A tetejére tehetünk tejszínhabot és megszórhatjuk kakaóporral.
A következő receptért lapozzon tovább!