Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez keverjük össze a cukrot, a vajat, a tojássárgáját és a tejfölt egy konyhai robotgéppel.
Lassan adjuk hozzá a lisztet és az élesztőt folyamatos keverés mellett.
Ha a tészta túl nedvesnek tűnik, adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha túl száraz, akkor pedig tejet evőkanalanként.
A tésztának könnyen kezelhetőnek kell lennie.
Formázzunk belőle golyót, fedjük le nedves konyharuhával, és tegyük félre.
A töltelék elkészítéséhez melegítsük fel a tejet és a cukrot. Keverjük addig, amíg szirupos állagú lesz.
Adjuk hozzá a diót, és keverjük jól össze.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá egy citrom héját és a mazsolát. Hagyjuk kihűlni.
Osszuk a tésztát három részre, majd nyújtsuk ki egyesével lisztezett felületen.
Tegyük a töltelék 1/3-t a tésztára és tekerjük fel. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire a hajtás végével lefelé.
Ismételjük meg ugyanezt a maradék tésztákkal.
A tojást keverjük össze az egy evőkanál vízzel, kenjük meg vele a tésztákat, majd hagyjuk egy órát pihenni.
Miután a tészta megkelt, süssük 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 percig, vagy amíg aranybarna lesz.