Kattintson a képre, galéria nyílik további ajándékötletekkel!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Dolgozzuk össze egy turmixgépben a szőlőt, az almát és a citromot.
Öntsük egy edénybe, és adjunk hozzá 400 milliliter vizet.
Fedjük le és főzzük 25-30 percig. Ha szükséges, nyomkodjuk át burgonyatörővel.
Szűrjük le a keveréket, akár egy éjszakán át is hagyhatjuk lecsöpögni a szűrőben.
Öntsük a leszűrt levet egy edénybe, és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a cukor egyharmadát, és keverjük, míg feloldódik.
Vegyük le a hőt, hagyjuk, hogy eltűnjenek a buborékok, majd öntsük bele a bort és forraljuk fel újra.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd öntsük az előre elkészített befőttesüvegekbe.
Tároljuk hűvös, száraz helyen, fogyasszuk kenyérrel vagy különböző sajtokkal.
Ajándék lehet édesanyáknak, de ha vendégségbe megyünk a rokonokhoz, akkor se hagyjuk otthon.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük a fügét, a datolyát, a gyömbért, a mustármagot, a cukrot, a sót és az ecetet egy tálba, és jól keverjük össze.
Adjuk hozzá az almát, a zellert, a mogyoróhagymát és a fokhagymát, forgassuk újra át.
Fedjük le és tegyük hűvös helyre legalább 48 órára.
Ezután öntsük az egészet az előre megtisztított és sterilizált befőttesüvegekbe, és tároljuk hűvös, száraz helyen.
Azonnal fogyasztható például húsokhoz vagy köretek mellé, ám még finomabb lesz, ha három-négy hétig állni hagyjuk.
Tökéletes ajándék az ínyenceknek!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük az almát 150 milliliter vízzel feltöltött edénybe, és kezdjük el főzni.
Amikor az alma meglágyul, adjuk hozzá a paprikát, a jalapenót, a gyömbért, a fokhagymát, az ecetet, és főzzük további 5 percig.
Keverjük bele a cukrot, majd a koriandert, a fahéjat és a sót.
Folytassuk a főzést közepes lángon, folyamatosan keverve 30-35 percig.
Akkor jó, ha zselatinszerűvé válik.
Tegyük előre elkészített és sterilizált üvegekbe, tároljuk hűvös és száraz helyen.
Kiváló ajándék azoknak, akik szeretik a csípős finomságokat.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Olvasszuk meg az étcsokoládét a mikróban 20 másodpercenként ellenőrizve és átkeverve.
Öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Próbáljunk belőle téglalapot formázni.
Szórjuk meg a granolával és a sóval, majd tegyük a hűtőbe 20 percre.
Törjük darabokra, és már kész is.