Claire Gunn Dél-Afrika egyik legkeresettebb ételfotósa, művész és szakács. Szerinte az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig figyeljünk a háttérre, és tartsuk egyenesen a telefont.
Egy rossz háttér nemcsak a képet rontja el, de akár kellemetlenségeket is szülhet.
Hein van Tonder fotózással és videózással foglalkozik. Ő a Heinstirred gasztroblog szerzője. Az ő tanácsa a következő:
keressünk minél érdekesebb, izgalmasabb és különlegesebb felületeket, és azon helyezzük el ételeinket.
Szerinte még bravúrosabbá tehetjük az eredményt, ha játszunk az árnyékokkal és a kompozícióval. Nem szabad félni attól, hogy szokatlanra sikerül a fotó.
Michelle Parkin szintén ételfotós, híres letisztult stílusáról. Az ő tanácsa, hogy keressük meg a fényt. Vagyis, amikor képeket készítünk, helyezzük el az ételt közvetlenül az ablak előtt, nézzük meg a fény útját, és használjuk!
Brett Field már több díjat is bezsebelt ételfotósként. Elmondása szerint jó, ha mindig van kéznél egy kis sütőpapír.
Például a telefonunk tokja alatt. Ennek segítségével megtörhetjük a telefonunk által visszavert fényt, így sokkal lágyabb lesz a kép. Sam Linsell ételfotós, stylist és szakácskönyvíró szerint az a legjobb, ha
mindig természetes fényt használunk, és utána szerkesztjük meg egy kicsit a képet.
Fotóihoz sosem használ erős szűrőket, visszafogottan kezeli ezeket. Keressük meg azt az alkalmazást, amely a leginkább testhezálló számunkra, így extra fényt és szűrőt adhatunk képeinkhez.
Ezzel a néhány tanáccsal máris izgalmasabbá és lenyűgözővé tehetjük Instagram-fiókunkat.