Az EatWell eseménysorozat keretében a mexikói Santiago Lastra, a St. Andrea Restaurant séfjével, Barna Ádámmal közösen állította össze nyolcfogásos menüsorát, amelyet együtt prezentálnak majd. Talán éppen ez a pop-up vacsora lesz az utolsó állomás a vándorló nomád életében,
ugyanis hamarosan London belvárosában nyitja meg saját éttermét, Kol Restaurant néven.
Santiago Lastra Rodriguezt szakmájában a nomád séfként szokták emlegetni. Az elmúlt években ugyanis vacsoraestekkel turnézta körbe Európát. Ezidáig 26 országba jutott el világszerte.
A nomád életstílus számára fontos pillanatokról, momentumokról szól. Arról, hogy mindig máshol mutatja meg szülőhazájának, Mexikónak konyháját. Vallja, Mexikóban az étel mindig az élvezetről szól:
A mexikói konyha egyike azon kevés konyhának, amit ha megkóstolunk, érezzük az emberek lelkét is. A mexikói konyhát az teszi olyan különlegessé, ahogy boldogsággal tölt el minket az étel élvezete.
A St. Andrea Restaurant séfje, Barna Ádám az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készíti ételeit. Konyháját átjárja a vidéki szellemiség, amelyet a nagyvárosi pompával ötvöz. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja, a Dining Guide 2018-ban az Év Séfjének választotta. Először fordul elő az étterem történetében, hogy egy vendégséfet is köszöntenek a konyhán.
A kollegáim is nagyon várják a közös főzést, hiszen mindnyájunkat új impulzusok érnek ilyenkor. Reméljük a St. Andrea Restaurant már meglévő törzsközönsége és új vendégeink is élvezik majd a nomád séf ételeit, és a tőlem megszokott stílusú „szentandreás" fogásokat.
– magyaráz Barna Ádám, séf.
A vacsorák menüje:
A pop-up vacsoraestet Április 11-én és 12-én este tartják a St. Andrea Restaurantban. További információkért látogasson el az esemény weboldalára!