Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
A töltelék elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a cukrokat, a lisztet és a fűszereket, egy másikban az almát és a citromlevet.
Dolgozzuk össze a két keveréket és tegyük félre.
A pitetészta elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót egy tálban.
Adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk össze egy konyhai robotgéppel.
Folyamatos keverés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a vizet.
Amikor a tészta összeállt, gyúrjuk néhány percig vagy amíg a felülete sima lesz.
Vegyük ketté, csomagoljuk be fóliába és tegyük egy órára a hűtőbe.
Amint letelt az idő, vegyük ki és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 5-10 percig.
Nyújtsuk ki őket és tegyük az egyiket pitetepsibe. Igazítsuk, nyomkodjuk bele.
Erre jön majd a töltelék, utána rá a másik tésztakorong.
Vágjuk le a felesleges tésztát, nyomjuk jól össze a széleket és süssük 40-45 percig vagy amíg aranybarna lesz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a kockára vágott, vegán margarint és dolgozzuk jól össze.
Keverjük össze egy másik tálban az olajat és a vizet, azután adjuk hozzá a lisztes keveréket és gyúrjuk össze.
Szedjük ketté, csomagoljuk be fóliába és hagyjuk 30 percet pihenni a hűtőben.
Amint letelt az idő, nyújtsuk ki, az egyiket tegyük a pitetepsibe és vágjuk le a feleslegesen kilógó széleket.
Töltsük meg a töltelékkel, tegyük rá a másik tésztakorongot, távolítsuk el a felesleget és süssük, míg aranybarna lesz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót, azután keverjük hozzá a kókuszolajat.
Öntsük hozzá a tojást és dolgozzuk jól össze.
Evőkanalanként adjuk hozzá a vizet és dolgozzuk össze.
Miután összegyúrtuk, szedjük ketté, nyújtsuk ki és az egyiket igazítsuk a pitetepsihez.
Töltsük fel a pitét a töltelékkel és illesszük rá a másik tésztakorongot.
Vágjuk le a kilógó széleket és süssük a pitét, amíg aranybarna lesz.