Egy alacsony szénhidráttartalmú, könnyű és krémes gyümölcs. Ez nem más, mint az avokádó! Ez a titkos összetevő! Mivel nincs harsány, hivalkodó íze, tulajdonképpen észre sem vesszük a mousse-ban,
viszont ennek köszönhetően sokkal krémesebb és lágyabb lesz a végeredmény.
Ez lesz a valaha készült legfinomabb desszert! Próbálja ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Verjük fel a tojássárgáját egy konyhai robotképpel, nagy sebességgel. Verjük körülbelül 3 percig.
Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot és az avokádót.
Melegítsünk fel 230 milliliter habtejszínt egy edényben. Ezután lassan keverjük hozzá a robotgéppel a forró krémet a tojásos keverékhez.
Öntsük az egészet vissza az edénybe és főzzük alacsony lángon 5 percig. Ne forraljuk!
Amint besűrűsödik, keverjük hozzá a csokoládét, hagyjuk megolvadni.
Ha a krém kihűlt, fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára.
Ha letelt az idő, forgassuk bele a csokoládés keverékbe és már tálalhatjuk is egy habkinyomó vagy kanál segítségével.