Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a diós cukorhoz:
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet, szórjunk bele 1 evőkanál cukrot és az élesztőt.
Keverjük össze a lisztet, a maradék cukrot, a sót és a vaníliáscukrot egy tálban.
Dolgozzuk el benne a tojásokat, a vajat és a langyos, cukros tejet is.
Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit, néhány percig gyúrjuk kézzel.
Hagyjuk két órát pihenni.
Amint a tészta elkészült, csipkedjük szét és gyúrjunk belőle félmaréknyi golyókat.
Tegyük a cukrozott dióba és forgassuk meg.
Vajazzunk ki egy tepsit, majd sorban tegyük bele a golyókat.
Kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, majd süssük 200 fokon 30 percig.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a tojássárgákat a cukorral és a liszttel.
Öntsünk hozzá körülbelül 100 milliliter tejet, keverjük simára.
Közben a maradék tejet kezdjük el melegíteni a vaníliacukorral és a vaníliarúddal.
Amikor felforrt, öntsük hozzá a tojásos keveréket. Hagyjuk összerottyanni folyamatos keverés mellett.
Amint besűrűsödik, levesszük a tűzről és már kész is. Szedjük ki belőle a vaníliarudat és tálaljuk az aranygaluskával.