Hozzávalók:
Elkészítés:
Kockázzuk fel a szalonnát, majd olvasszuk ki a zsírját. Ha nem elég a zsír, tegyünk még hozzá, és pirítsuk meg rajta a hagymát.
Vegyük le a tűzről, amint a hagyma áttetszővé válik, és keverjük hozzá a fűszerpaprikát. 1-2 perc keverés után forgassuk át benne a tarhonyát is.
Tegyük vissza a tűzre és öntsünk bele annyi vizet, hogy ellepje. Szórjuk bele a felkockázott krumplit. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Miután felkarikáztuk a kolbászt, azt is tegyük bele a fazékba. Tegyük rá a fedőt és forraljuk fel.
Vegyük le a tüzet és főzzük tovább, amíg a vizet felszívja a tarhonya. Közben folyamatosan figyeljük, hogy maradjon egy kis szaftja.
Tálaljuk savanyúsággal és friss kenyérrel.