1. Diákcsemege
Ez a legjobb módja annak, hogy bevigyük étrendünkbe az aszalt gyümölcsöket, a dióféléket és a magvakat. Könnyen befér a táskánkba, bármikor elővehetjük munka közben, ha egy kis energiára vágyunk két étkezés között.
2. Mogyoróvajas pirítós
Az otthon készített mogyoróvajjal számos tápanyagot vihetünk be a szervezetünkbe. Ráadásul még finom is! Tökéletes választás egy rohanós reggelen!
3. Pirított csicseriborsó
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a pirított csicseriborsó, amely egyszerre könnyű, tápláló és ízletes. Azért lesz a kedvencünk, mert bármilyen fűszerezéssel elkészíthetjük.
4. Joghurt
A natúr joghurt sokoldalú, hiszen friss és aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel és magvakkal is feldobhatjuk.
5. Granolaszeletek
Ebben az esetben sem a boltban kapható fajtákra gondolunk, hiszen ha otthon készítjük, mi magunk határozhatjuk meg az összetevőket. Használjunk teljes értékű gabonákat, zabot, és dobjuk fel gazdag fehérjeforrásokkal, mint a mandula vagy a pisztácia.
6. Humusz zöldségekkel
A humusz az egyik legegészségesebb alternatívája a bolti szendvicskrémeknek. Fehérjében gazdag, mivel csicseriborsóból készül. Szeleteljünk hozzá répát vagy uborkát, csomagoljuk be és rágcsáljuk el munka közben.
7. Fűszeres túró
Vágjuk kis kockákra a túrót, hintsük meg sóval vagy bármilyen fűszerrel, és már fogyaszthatjuk is.