A gyömbér már régóta ismert arról a tulajdonságáról, hogy megnyugtatja a gyomort, visszaszorítja a hányingert és a szédülést. Gingerolokat tartalmaz, amelyek nagyon erős gyulladásgátló vegyületeket, emellett antioxidánstartalma is kiemelkedő. A kardamomot magas vérnyomásban szenvedőknek szokták ajánlani.
Olyan vegyületekben gazdag, amelyek csökkenthetik a gyulladást és megvédhetik a sejteket a károsodástól.
Ezen felül a kardamom védi a májat, küzd a szorongással és hatékony a fogyókúra idején is. Hasonlóan jókat lehet mondani a szegfűszegről és a fahéjról is. Ez utóbbi segít a vércukorszint kezelésében, csökkentheti a vérnyomást, enyhítheti az emésztési zavarokat, sőt antioxidánsokat, vasat, magnéziumot, foszfort, A-, B-, C- és K-vitamint is tartalmaz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Finoman aprítsuk össze a kardamomot, a szegfűszeget, a csillagánizst és a borsot, majd tegyük egy edénybe az 1 csésze vízzel.
Adjuk hozzá a gyömbért, a fahéjat és a fekete teát, utána forraljuk fel.
Kapcsoljuk le alatta a gázt és hagyjuk állni 10 percig vagy 1 órán keresztül.
Adjuk hozzá a tejet, azután forraljuk fel megint.
Szűrjük le, ízesítsük ízlés szerint mézzel, cukorral vagy juharsziruppal.
Élvezzük!