Ha nem jönne már ki a könyökünkön, akkor sem tudnánk vele mit kezdeni, hiszen mostanra szikkadt és kemény.
Egy kis pudinggal vagy vaníliasodóval ugyan feldobhatjuk,
de ebben az esetben már ez is halálra ítélt próbálkozás. Szerencsére van néhány recept, amelyek segíthetnek.
Készítsünk belőle kenyérpudingot vagy mákos gubát!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy kis edényben alacsony lángon kezdjük el felmelegíteni a tej, a vaj, a vanília, a cukor és a só keverékét.
Főzzük az egészet addig, amíg a vaj elolvad.
Vajazzunk ki egy jénai tálat, azután töltsük fel a bejglidarabokkal.
Vegyük le a tűzről a tejes keveréket és hagyjuk kihűlni.
Keverjük bele a tojásokat egy habverővel, és öntsük az egészet a bejglikre.
Süssük 30-45 percig.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy jénai tálat, tegyük bele a bejgliket, és tegyük félre.
Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját verjük fel a vaníliával és a mézzel.
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet folyamatos keverés mellett, miközben alacsony lángon melegítjük.
Amint a keverék kellően meleg, vegyük le a tűzről, és öntsük a bejglire.
Verjük fel a tojásfehérjét a porcukorral, és öntsük az egészet a desszertre.
Süssük 18-20 percig.