Hozzávalók a fánkhoz:
Hozzávalók a mázhoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 217 fokra és készítsük elő a fánksütő tepsit.
Krémesítsük egy konyhai robotgéppel a vajat, az olajat, a barna cukrot és a cukrot. Ez körülbelül 5 perc.
Folyamatos keverés mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Öntsük hozzá a nedves összetevőkhöz lassan adagolva folyamatos keverés mellett.
Végül öntsük bele az írót, és amint összekeveredik a tészta, a sárgarépát és a pekándiót is.
Tegyük a tésztát egy tésztazsákba és nyomjuk bele a kiolajozott formába.
Süssük a fánkot készre 12-15 perc alatt.
Várjuk meg még teljesen kihűl. Közben el tudjuk készíteni a mázat.
Egy közepes tálban verjük fel a krémsajtot egy habverővel, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejszínt és a vaníliát is.
A máznak sűrűnek kell lennie.
Mártsuk bele a kihűlt fánkok tetejét, utána tegyük a tányérra és hagyjuk megkötni a mázat 20 perc alatt.