Ha burgonyapüréről van szó, elmondhatjuk, hogy már mindenkinek megvan a jól bevált, hagyományos receptje, amit talán még az édesanyjától lesett el. Ugyanakkor Marcus Wareing szerint, bár nem egyszerű tökéletesíteni, azért lehet.
Vágja egyenlő darabokra a krumplit, főzze lassan és ne siessen el semmit
– tanácsolja a Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhető brit sztárséf.
Elmondása szerint az első lépés, hogy meghámozzuk, jól megmossuk, majd egyenlő darabokra vágjuk a burgonyát. Azért fontos ez, mert a kisebb darabok hamarabb túlfőnek, mint a nagyobbak,
magukba szívják a vizet és ez íztelenné teszi őket.
A burgonyát sós vízben kell lassan felforralni. Ha gyorsan főzzük, a külseje túlfő, a belseje pedig még enyhén nyers maradhat. Főzés után a burgonyát jó öt percig pihentetni kell a forró edényben. Ezt követően adjunk hozzá vajat, sajtot, tejet, tojássárgáját vagy különböző gyógynövényeket ízlés szerint, hogy még gazdagabb ízvilágú legyen.