Diéta mesterfokon: tápanyagban gazdag tea a répa zöldjéből

tea
Vágólapra másolva!
Bár a sárgarépa egy kedvelt és népszerű zöldség, azt talán kevesen tudják róla, hogy a zöldje tele van tápanyagokkal. Az első nagy előnye, hogy gazdag A-vitaminban, ezáltal hozzájárulhat a szemeink egészségéhez. Sőt, magas a káliumtartalma, így segíthet a vérnyomás szabályozásában, méregtelenítő hatású, illetve támogatja a fogyókúrát.
Vágólapra másolva!

Ez a néhány már épp elég ok a fogyasztására, amelyet megtehetünk nyersen magában, ételeinkhez adva,

de akár teaként is.

Ez utóbbi elkészítése meglehetősen egyszerű, csak kövessük a következő lépéseket és próbáljuk ki a sárgarépa zöldjéből készült teát már ma.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sárgarépazöld-tea

Hozzávalók:

  • 1 friss csokor sárgarépa zöldje, megmosva
  • 1 és ½ csésze víz
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál kezeletlen citrom héja

Elkészítés:

Tegyük fel a vizet forrni, adjuk hozzá a sárgarépa zöldjét és a citromhéjat.
Ha felforrt, kapcsoljuk le alatta a gázt, és hagyjuk állni 10-15 percig.
Szűrjük le és fogyasszuk mézzel.

Fontos, hogy a citrom és a sárgarépa esetében is bio alapanyagokat válasszunk. Még jobb, ha a répa a kertünkből jött, mert akkor pontosan tudjuk, hogy nem lett semmilyen vegyi anyaggal lekezelve.

A különböző gyógynövényekből és egyéb alapanyagokból készült teák kiválóan kiegészítik a diétákat,

hiszen számos csodás tulajdonságukkal hozzájárulhatnak a zsírégetéshez és beindíthatják az anyagcserét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!