Klasszikus creme brulée a franciáktól: így készítse
![Creme brulée](https://cdn.origo.hu/2023/12/tqImnoTGzHFMJ5hBpEZvEnQLk62RhmY10XYc_yUhHR0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwMzMxNGM2ZGVjNTQ1ZmQ4YzlkN2ZlOWVmN2RjMWVl.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Egy konyhai robotgéppel keverjük össze a tojást, a tojássárgáját és a cukrot.
Közben melegítsük fel a tejszínt, amíg forró lesz, de nem forr, majd lassan adjuk hozzá a tojásokhoz.
Végül dolgozzuk bele a vaníliát és a narancslikőrt is.
Öntsük szét a keveréket ramekin formákba.
Tegyük a formákat egy tepsibe, azt pedig töltsük fel forró vízzel úgy, hogy a víz a formák feléig érjen.
Süssük 35-40 percig, azután vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, karamellizáljuk szakácsfákjával vagy tegyük a grillsütőbe néhány percre.