Hogyan készítsünk majonézt 10 perc alatt a reggeli virslihez?

majonéz
Vágólapra másolva!
Grillezett sajt majonézzel. Virsli majonézzel. Sonkás szendvics majonézzel. Mi a közös ezekben? Az, hogy majonéz nélkül sokkal kevesebbek lennének. Általában csak lekapjuk a bolt polcáról és már rohanunk is tovább, de mi lenne, ha ezúttal megtapasztalnánk a házi majonéz csodáját? Mindössze 10 perc és 4 összetevő kell hozzá.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Majonéz

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 236 ml olívaolaj
  • ¼ teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé

Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjére nincs szükség ebben a receptben.
A sárgájához adjuk hozzá a citromlevet és kezdjük el összedolgozni egy robotgéppel.
Lassan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olajat – szinte csak néhány cseppenként.
Ez a folyamat lassú, ugyanakkor esszenciális a finom majonézhez.
Amint az olaj elfogyott, adjuk hozzá a sót, dolgozzuk még néhány percig és már kész is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!