Magyarország Tortája 2020: Íme a döntős torták! - Képek

Magyarország Tortája 2020 döntősök
Szegedi Boszorkány – Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)
Vágólapra másolva!
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája" versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.
Vágólapra másolva!

Az Ipartestület olyan új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt, melyek csak

természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Érdekesség, hogy idén a mák, a mandula és a birs több versenyzőnél favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték.

Az idei döntős torták a következők:

  • Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
  • Tétényi áfonyás mandula - Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
  • Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
  • Mákvirág – Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)
  • CURIOSITAS – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
  • Szegedi Boszorkány – Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)

Kattintson a képre, galéria nyílik a tortákkal!

Magyarország Tortája 2020 döntősök
Magyarország Tortája 2020 döntősök
Magyarország Tortája 2020 döntősök
Magyarország Tortája 2020 döntősök
Magyarország Tortája 2020 döntősök
Magyarország Tortája 2020 döntősök
Magyarország Tortája 2020 döntősök

A továbbjutott tortákon túl a zsűri egy „hagyományőrző különdíj" odaítéléséről is döntött, melynek nyertese a Fortissimi – Bátrak tortája, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotott Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére, a térség jellegzetes alapanyagaiból, hajdina, köles, kukorica, mák, méz, túró felhasználásával.

A Magyarország Tortája verseny menete:

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri hat tortát. Ezeket a második körben újrakóstolják, és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.

A döntőben a tortákat helyben kell elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal együttműködve a „Magyarország Cukormentes Tortája" verseny kiírása is megjelent az Alapítvány honlapján, hamarosan az Ipartestület honlapján is elérhető lesz, várjuk a nevezéseket.

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!