Ha elkezdjük megnézni a címkéket, idővel kevesebb feldolgozott élelmiszert fogunk vásárolni, hiszen ezek sok sót tartalmaznak. A különböző ropogtatnivalókról, mint a csipszek vagy kekszek, már ne is beszéljünk.
Mindig legyen kéznél fekete bors és csilipehely. Ezzel fokozhatjuk ételeink ízét. Ha a recept egy csipet sót kér, helyette adjunk hozzá gyömbért, fekete borsot, curryport, fokhagymaport, szerecsendiót, köményt, koriandert vagy babérlevelet.
Ez a japán emberek szokása arra, hogy csökkentsék a sóbevitelt. Összekevernek 1 rész sót 5 rész pirított és őrölt szezámmaggal, ezt használják sózásra. Ez a gomasio.
Az a legtisztább, mint mindig, ha saját magunknak készítjük el ételeinket. Így pontosan tudjuk, mennyi sót használunk fel, illetve ki tudjuk kerülni is. Ez a legjobb módja a nátrium szabályozásának.
Vásároljunk mindig friss alapanyagokat, húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket. Emellett pedig kerüljük, vagy legalább mérsékeljük az előre csomagolt, feldolgozott ételek fogyasztását.