Babfőzelék kolbásszal a karantén idejére
![babfőzelék](https://cdn.origo.hu/2023/12/yhpI3eWy92C6xCk_ChR-fqJTJazF9ZcKqQ2_3AbSs0E/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2ZWFiZjUwZTk3MTQ3ZTNiNjBiZjdmODA5MmJkNmIz.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a sót, a borsot és a paprikát.
Öntsük bele az átöblített babot, azután öntsük fel az egészet körülbelül 1 liter vízzel.
Tegyük bele az egész fokhagymát, a cukrot, a kolbászkarikákat és főzzük 45-50 percig, amíg az alapanyagok megpuhulnak.
Pirítsuk meg az olajon a lisztet. Tegyük bele a tejfölt és egy evőkanállal a bab levéből. Keverjük simára.
Öntsük az egészet a főzelékbe, keverjük folyamatosan. Főzzük addig, amíg besűrűsödik.
Amint elkészült, már tálalhatjuk is.