Hozzávalók:
Elkészítés:
Szedjük le a káposzta kemény külső leveleit, aztán negyedeljük fel.
Szedjük ki a torzsáját, utána aprítsuk fel a leveleket.
Aprítsuk fel a hagymát és a burgonyát is.
Kezdjük el pirítani a szalonnát, ha szükséges, adjuk hozzá a zsírt pluszban.
Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát, a sót és a köményt.
Engedjük fel vízzel, hogy elfedje az alapanyagokat.
Forraljuk fel, aztán csökkentsük a hőt és főzzük, amíg az alapanyagok megpuhulnak.
Vágjuk bele a virsliket és főzzük tovább.
Közben keverjük össze a tejfölt és a lisztet egy tálban. Merjünk rá a forró levesből, újra keverjük össze.
Öntsük a levesbe folyamatos kavarás mellett, forraljuk addig, amíg besűrűsödik.
Tálalhatjuk is.