Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a vizet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
Hagyjuk állni, amíg az élesztő feloldódik.
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet folyamatos keverés közben.
Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Amint ez megtörténik, ne adjunk hozzá több lisztet.
Dagasszuk a tésztát lisztezett felületen körülbelül 5 percig.
Tegyük vissza a tésztát a tálba, fedjük le nedves konyharuhával és tegyük félre 1-2 órára, amíg megduplázódik.
Amint letelt az idő, gyúrjuk át újra a tésztát, azután felezzük el.
Formázzunk belőlük kenyeret, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, vágjuk be a tetejüket két-három helyen és hagyjuk 5 percig pihenni.
Kézzel simítsuk át hideg vízzel, szórjuk meg kukoricadarával vagy liszttel, aztán tegyük a sütőbe.
Egy másik tepsit töltsünk meg forró vízzel és tegyük a sütő aljába.
Süssük 200 fokon 35-45 percig.