Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük a cukrot a langyos vízbe, majd öntsük bele az élesztőt.
Keverjük össze egy tálban a sót, a fűszerkeveréket és a lisztet.
Dolgozzuk el benne a vizes tojásfehérjét, az olívaolajat és az élesztős vizet.
Gyúrjuk össze jól, lágy, rugalmas tésztát kell kapnunk.
Felezzük szét, azután takarjuk le és tegyük félre 15 percre.
A tészta feléből a tenyerünk alatt görgetve készítsünk vastag hosszú rudat.
Kenjük meg tojással, szórjuk meg a szezámmaggal és a nagyszemű sóval.
Vágjunk belőle vékony csíkokat és tegyük egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
Tegyünk így a maradék tésztával is.
Fedjük le és hagyjuk pihenni 30-60 percig.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és süssük 12-14 percig.
Fogyaszthatjuk sonkával, olívaolajjal, mint az olaszok, vagy egy csésze kávéval, esetleg teával.