Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a bögre víz ¼-ét a mézzel, aztán öntsük bele az élesztőt és tegyük félre.
Mérjük ki a lisztet egy tálba, csináljunk egy lyukat a közepébe. Amint az élesztő felfutott, öntsük bele a maradék vízzel együtt.
Keverjük össze egy fakanállal, és adjuk hozzá a sót.
Dolgozzuk jól össze. Laza és ragadós tésztát kell kapjunk.
Szórjuk meg a tetejét 1 és ½ evőkanál liszttel.
Fedjük le az edényünket a ciabattával és tegyük meleg helyre, amíg megkel. Ez körülbelül 1 és ½ óra.
Amint kész a tészta, melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral és szórjuk meg 1 és ½ evőkanál liszttel.
Óvatosan tegyük a tésztát a tálból a sütőlapra. Ügyeljünk arra, hogy a tészta teteje lisztes maradjon.
Spatulával formázzunk hosszúkás kenyeret a tésztából.
Tegyünk egy tepsi vizet a sütő aljába, hogy gőz keletkezzen sütés közben, és süssük a kenyeret 20-25 percig.