Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük a lisztet egy tálba, csináljunk lyukat a közepére, oda törjük fel a tojást.
Sózzuk meg a keveréket, majd oldalról a tojásra húzva a lisztet, kezdjük el összegyúrni.
Amint a tészta összeállt, nyújtsuk ki és vágjuk fel vékonyan vagy kockára.
Főzzük meg forrásban lévő sós vízben.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Merjünk ki annyiszor egy maréknyi lisztet egy tálba, ahány emberre készítjük a tésztát.
Tegyük bele a sót is ízlés szerint.
Adjunk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Ha ragad a tésztánk, adjunk hozzá még lisztet.
Dagasszuk a tésztát, azután nyújtsuk ki és vágjuk kockára vagy csíkokra ízlés szerint.
Ugyanúgy forrásban lévő sós vízben főzhetjük ki.