Maradj otthon, ez most a legfontosabb tanács mindenkinek. Sok más elfoglaltság mellett a folyamatos otthoni létet azzal is hasznossá lehet tenni, hogyha sütögetünk - például süteményeket.
Bár felhalmozni most sem szükséges az alapanyagokat, azért az észszerűség határain belül maradva feltölthetjük a kamrát és a fagyasztót. A burgonya egy sokoldalú zöldség, biztos helye van a kamrában. A kérdés már csak az: hogyan tároljuk, hogy sokáig elálljon?
Törekedjünk arra, hogy megbízható forrásból vásároljuk a burgonyát, próbáljunk ép darabokat összeválogatni. Legyen jó kemény és kevésbé illatos. Ha a burgonya elkezd puhulni, illetve furcsa illatot áraszt magából, akkor már nem friss, semmiképp se vegyük meg.
Húsvétkor nemcsak sonka és tojás kerül elmaradhatatlanul az asztalra, hanem finom puha, omlós kalács is – egyenesen a sütőből, istenien illatozva. Az elkészítése nagyon egyszerű, mindössze a tésztának kell hosszabb idő, mire megkell.
A jó egészség és az általános jólét fontos része a boldogság és a pozitív lelkiállapot. Életünk során vannak jó és rossz napjaink, aminek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget. Egyszer fáradtabbak és stresszesebbek vagyunk, máskor valamivel jobban érezzük magunkat.
A közérzetünkre nemcsak az alvás minősége és a rendszeres vízfogyasztás van hatással, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás és a bőséges reggeli is. Az éjszakai alvás után reggelről látjuk el a testünket a szükséges tápanyagokkal.
Nincs is jobb illat annál, mint amikor kivesszük a sütőből a megpirult fahéjas csigákat. Csupán pár másodperc, és körül is leng minket az édes aroma. Csak egy pillantás az elkészült finomságra, és máris a szánkban érezzük a fahéj jellegzetes ízét. Lehet belőle reggeli, tízórai, de akár uzsonna vagy desszert is.
Talán ön is emlékszik, amikor gyerekként felült a pultra, és figyelte az édesanyját, ahogy dagasztotta a süteményhez a tésztát. De az is lehet, hogy az édesapjának segített be, amikor szombatonként reggelit készített a családnak.
Bárhogy is, a legtöbben a szüleiktől tanulják meg a főzés rejtelmeit. Összegyűjtöttük a leggyakoribb trükköket, amelyeket tőlük lestünk el és a mai napig megkönnyítik az életünket.
Isteni finom és sokkal gyorsabban elkészül, mint egy élesztős kenyér a szódás kenyér, amelyből akár szendvicseket is készíthetünk húsvétkor. Semmiképp se felejtsünk el írót és lisztet venni a boltban.
A szezonális zöldségeket a természet biztosítja, nem pedig import vagy üvegházak. Keressük ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket a nyitva lévő piacokon, a boltok polcain és a helyi termelőknél. A tavaszi zöldségekkel és gyümölcsökkel feltölthetjük a testünket vitaminokkal.
Érdemes minden évszakban a szezonális, illetve az előző szezonból tárolható idényzöldségeket és -gyümölcsöket előnyben részesíteni. Ezeket nem kell távoli országokból hazánkba szállítani, nem utaznak több ezer kilométert.
Itt ez a könnyű desszert, amely 10 perc alatt elkészül. A legjobb benne, hogy bármikor elővehetjük, ha édességre vágyunk. Ajándékozzuk meg magunkat egy kis édes csábítással a szürke mindennapokban.
Ez a brownie lesz az új kedvencünk. Ezentúl biztosan nem csak húsvét alkalmával fogjuk készíteni. A legjobb benne, hogy nem kell hozzá liszt, mindössze vaj, csokoládé, cukor, tojás és kakaópor. Lássunk neki!
Maradjunk otthon – halljuk mindenhonnan, mi pedig eleget is teszünk a kérésnek. Azonban mindez sokkal nehezebb gyerekekkel, nem egyszerű lefoglalni őket. Egy édesanya viszont nagyon kreatívan oldotta meg ezt a dolgot. Házi moziba invitálta a kicsiket.
Kíváncsi Jamie Oliver 15 perces pizzareceptjére? Akkor lapozzon tovább!