Utolsó pillanatos kuglóf húsvétra
![kuglóf](https://cdn.origo.hu/2023/12/Cxr81CvfwQqzNdcT4Pl4XxVLW2ubJRmuY1d0X91mSW4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4MGRjNDUxNWJmZjRiOTI5Y2Q3ZmQ2MWFmNmFiOWFi.webp)
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a mázhoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát vagy egy köralakú tepsit.
Keverjük krémesre a vajat és a cukrot, egyenként tegyük bele és dolgozzuk el benne a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a tejfölt, a mákot és a grapefruitot.
Jól dolgozzuk össze, öntsük a formába és süssük 40-55 percig.
Közben készítsük el a mázat.
Melegítsük fel a grapefruitbél, a vaj és a cukor keverékét, hogy minden jól megolvadjon.
Forraljuk fel, és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
Öntsük a kuglófra a mázat, amíg meleg, aztán hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, végül tegyük a hűtőbe.