A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Utolsó pillanatos kuglóf húsvétra

kuglóf
Vágólapra másolva!
Ha az utolsó pillanatig halogattuk a húsvéti sütést, akkor épp itt az ideje nekilátni. Készítsük el ezt a könnyű kuglófot, amely sokkal többet rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk. Isteni citrusos íze, enyhe vaníliás aromája és puha tésztája van.
Vágólapra másolva!
Kuglóf. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Grapefruitos kuglóf

Hozzávalók a tésztához:

  • 175 g vaj, lágyítva
  • 300 g liszt
  • 300 g cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • 225 ml tejföl
  • 3 evőkanál grapefruitbél és -lé
  • 4 teáskanál mák

Hozzávalók a mázhoz:

  • 25 g vaj
  • 4 evőkanál grapefruitbél és -lé
  • 100 g cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát vagy egy köralakú tepsit.
Keverjük krémesre a vajat és a cukrot, egyenként tegyük bele és dolgozzuk el benne a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a tejfölt, a mákot és a grapefruitot.
Jól dolgozzuk össze, öntsük a formába és süssük 40-55 percig.
Közben készítsük el a mázat.
Melegítsük fel a grapefruitbél, a vaj és a cukor keverékét, hogy minden jól megolvadjon.
Forraljuk fel, és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
Öntsük a kuglófra a mázat, amíg meleg, aztán hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, végül tegyük a hűtőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!