Olaj helyett sertészsírt használjunk, és a végén tegyünk az elkészítési folyamathoz plusz egy extra lépést, hogy még finomabb legyen.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pucoljuk meg és daraboljuk fel a krumplit, aztán tegyük fel főni.
Közben kezdjük el főzni a tésztát is.
A hagymát pirítsuk meg egy kis zsíron, sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk.
A megfőtt krumplit még melegen törjük össze krumplinyomóval, keverjük a hagymás keverékhez. Forgassuk jól át.
Öntsük a megfőtt és leszűrt tésztát a krumplira, forgassuk jól át, hogy mindenhol befedje.
Amint elkészült a krumplis tészta már fogyaszthatjuk is.
Ám ezzel az extra lépéssel még finomabb lehet: tegyünk 3-4 evőkanál zsírt egy serpenyőbe, hagyjuk megolvadni. Öntsük bele a tésztát vagy annak egy részét attól függően, milyen nagy a serpenyőnk. Kezdjük el megpirítani a tésztát. Akkor jó, ha szépen megbarnult. Fogyasszuk savanyú uborkával.