Az igazság az, hogy őszibarackot grillezni meglepően egyszerű. Csupán a barackra és egy kis olívaolajra van szükség hozzá. Ráadásul négy lépés az egész.
Fontos, hogy olyan őszibarackot válasszunk, ami még kemény.
A túl érett barackban több a cukor, gyorsabban barnul, ég, és mivel lágyabb a húsa, nehezebb vele bánni a grillen.
Először vágjuk félbe a barackokat, vegyük ki a magot, azután kenjük be a vágott oldalukat olívaolajjal, hogy ne tapadjanak rá a grillrácsra. Érdemes várni, amíg a szén kissé lehűl, a közepes hőmérséklet a legjobb, ha barackot akarunk grillezni.
Szóval tegyük a barackot a grillre a vágott oldalával lefelé, és hagyjuk rajta 4-5 percig. Ezután fordítsuk meg, és grillezzük a másik oldalát is 4-5 percig. A finom grillezett őszibarack titka a türelemben rejlik.
A grillezett őszibarackról általában leválik a bőre, nyugodtan le is vehetjük róla. A kész barackokat megehetjük magukban, fagylalttal, tejszínhabbal, halloumi sajttal, és akár köretként is fogyaszthatjuk. A grillezett sertésborda például isteni finom vele!