A lecsóban az a jó, hogy a szánk ízéhez alakíthatjuk. Gyakorlatilag olyan alapanyagokat variálhatunk össze, amilyeneket akarunk. Valaki kolbásszal készíti,
mások inkább virslivel, de olyanok is akadnak, akik nem tesznek bele húst.
Nézzük meg, hogyan készült a tökéletes lecsó!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket nagyjából egyforma darabokra.
Kockázzuk fel a szalonnát, és kezdjük el sütni.
Amint kiolvadt a zsírja, öntsük bele a hagymát, majd néhány perc múlva a paprikát.
Amint kissé összeesik, öntsük bele a kolbászt és a paradicsomot is.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjunk bele egy kis csilipaprikát.
Ha még jobban fel akarjuk dobni, a végén önthetünk bele 4 felvert tojást is.