Hozzávalók a pizzatésztához:
Hozzávalók a feltéthez:
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez oldjuk fel a cukrot a meleg vízben és szórjuk bele az élesztőt. Tegyük félre 10 percre.
Keverjük össze a liszt felét a sóval, az olajjal és az élesztővel.
Keverjük hozzá a maradék lisztet, amíg könnyen kezelhető, gyúrható tésztát kapunk.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre és gyúrjuk tíz percig.
Tegyük egy olajjal kikent tálba, fedjük le nedves konyharuhával és hagyjuk pihenni 30 percet.
Vegyük ki a tésztát a tálból, nyújtsuk ki köralakúra.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Szeleteljük ékekre a barackot, vágjuk fel a hagymát, kockára a csirkét.
Grillezzük meg az alapanyagokat. A hagymát és a barackot 7-9 percig, a csirkét 15 percig.
Szórjuk a pizzára a ricottát, tegyük rá a hagymát, a barackot, a csirkét, végül szórjuk meg a parmezán sajttal.
Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és süssük 15-20 percig.
Tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.