1. Szedjük össze a szilvalekvár hozzávalóit: a 1,5 kg szilvát, a 400 g cukrot, 1 evőkanál fahéjat és 1 evőkanál eredeti bourbon vaníliát, meg az egy csomag dzsemfixet.
2. Mossuk meg a gyümölcsöket, szedjük ketté és vegyük ki a magját. Vágjuk fel kis darabokra.
3. Öntsük a szilvát egy nagy edénybe, és kezdjük el főzni.
4. Amint elkezd levet engedni, dolgozzuk össze botmixerrel, majd keverjük bele a cukrot, a fahéjat és a vaníliát és hagyjuk tovább rotyogni.
5. Keverjük bele a dzsemfixet, és hagyjuk még 10 percig főni.
6. Amint letelt az idő, szedjük sterilizált, meleg befőttesüvegekbe, majd zárjuk le jól és tegyük száraz dunsztba egy napra.
Kész is!