Mézes-tejszínes kukoricaleves a nyár új kedvence

kukoricaleves
Vágólapra másolva!
A nyár nemcsak arról szól, hogy élvezzük a napsütést a hátsó udvarban vagy pihenünk a Balaton-parton, hanem arról is, hogy finom ételeket készítünk friss alapanyagokból. Vegyük például ezt a krémes kukoricalevest, amelyet minden kanállal egyre jobban imádunk. Csemegekukorica, burgonya, szalonna, vöröshagyma és sajt isteni keveréke, amelyért az egész család rajongani fog.
Vágólapra másolva!
Kukoricaleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 8 cső kukorica, szemek lemorzsolva
  • 3 evőkanál vaj
  • 5 szelet baconszalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, lereszelve vagy apróra vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 bögre víz
  • 450 g krumpli, kockára vágva
  • ½ teáskanál kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • só és bors ízlés szerint
  • 250 ml tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát és a bacont a vajon – ez körülbelül 8-10 perc.
Keverjük hozzá a fokhagymát, utána a lisztet, pirítsuk pár percig.
Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a vizet, forraljuk fel.
Adjuk hozzá a kukoricát és a burgonyát, majd a kakukkfüvet, a babérlevelet, végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Főzzük 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Ha a krumpli puha lesz, szedjük ki a felét, turmixoljuk össze, majd keverjük bele a levesbe.
Adjuk hozzá a tejszínt és a mézet, főzzük még 5 percig.
Tálaljuk reszelt sajttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!