Az otthon készült dolgokat egyszerűen semmi sem körözi le. Így van ez a házi ketchuppal is. Ha egyszer elkészítjük, rájövünk, hogy milyen finom
és mennyire fantasztikus, nem győzzük majd újra meg újra megcsinálni.
A titka a friss paradicsomban rejlik, az elkészült ketchupot hűtőben tárolva három hétig fogyaszthatjuk. Ha nem fogy el, akkor akár le is fagyaszthatjuk – de talán ez a veszély nem fenyeget.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg és csumázzuk ki a friss paradicsomot, azután daraboljuk fel.
Tegyük egy nagy edénybe, sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a szerecsendiót és a cukrot.
Amíg melegszik, pucoljuk meg és daraboljuk fel a hagymát és a fokhagymát.
Keverjük a paradicsomhoz.
Egy botmixerrel keverjük át, amíg sűrű állagú, krémes szószt kapunk.
Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor érdemes átpasszírozni az egészet egy szitán is.
Töltsük sterilizált üvegekbe, majd amint kihűlt, tegyük a hűtőbe.