Sűrű és édes házi ketchup, az egyik legfinomabb, amit kóstolt

ketchup
Vágólapra másolva!
Házi ketchupot készíteni meglehetősen egyszerű, nem is gondolnánk mennyire. Csupán paradicsom, hagyma, cukor és néhány fűszer kell hozzá, hogy valami istenit varázsoljunk az asztalra. Sokkal finomabb, sűrűbb és édesebb, mint a bolti, arról nem beszélve, hogy garantáltan friss paradicsomból készült. Próbálja ki ezt a receptet!
Vágólapra másolva!

Az otthon készült dolgokat egyszerűen semmi sem körözi le. Így van ez a házi ketchuppal is. Ha egyszer elkészítjük, rájövünk, hogy milyen finom

és mennyire fantasztikus, nem győzzük majd újra meg újra megcsinálni.

A titka a friss paradicsomban rejlik, az elkészült ketchupot hűtőben tárolva három hétig fogyaszthatjuk. Ha nem fogy el, akkor akár le is fagyaszthatjuk – de talán ez a veszély nem fenyeget.

Házi ketchup. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi ketchup

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 és fél evőkanál cukor
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Mossuk meg és csumázzuk ki a friss paradicsomot, azután daraboljuk fel.
Tegyük egy nagy edénybe, sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a szerecsendiót és a cukrot.
Amíg melegszik, pucoljuk meg és daraboljuk fel a hagymát és a fokhagymát.
Keverjük a paradicsomhoz.
Egy botmixerrel keverjük át, amíg sűrű állagú, krémes szószt kapunk.
Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor érdemes átpasszírozni az egészet egy szitán is.
Töltsük sterilizált üvegekbe, majd amint kihűlt, tegyük a hűtőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!