David Shim séf kedvence a kívül ropogós, belül krémes sült avokádó. Ehhez mindössze 4 hozzávalóra van szükség: 1 avokádóra, 1 bögre lisztre, 1 tojásra és 50 zsemlemorzsára. Először vágjuk ékekbe az avokádót, majd panírozzuk be a szokott módon:
forgassuk meg a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, végül süssük ki zsírban vagy olajban.
Srijith Gopinathan, a San Francisco-i séf a raitában szereti használni az avokádót. A raita egy indiai fűszeres, joghurtos mártogatós. A receptje nagyon egyszerű: keverjünk össze 1 apróra vágott avokádót, 1 apróra vágott hagymát, 2 bögre joghurtot, 2 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál apróra vágott gyömbért, 2 evőkanál aprított koriandert, 1 apróra vágott paradicsomot és egy kis sót.
Dan Kleinhander séf szerint az avokádós salsa szósz kiválóan illik mindenféle csirkés recept mellé. Nagyon egyszerű elkészíteni, mindössze 1 avokádóra, 1 hagymára, 50 g paradicsomra és 2-3 jalapenóra van szükség hozzá. Csak tegyük az összetevőket egy aprítógépbe és dolgozzuk simára.
Val Cantu, a San Francisco-i főszakács hatalmas rajongója az avokádós guacamole-nak. Azért szereti, mert nagyon egyszerű elkészíteni. Vágjunk fel 1 hagymát, nyomjuk rá 2 lime levét, sózzuk meg, és hagyjuk ázni 10-15 percig.
Ha letelt az idő, adjunk hozzá egy apróra vágott avokádót, 3-4 apróra vágott csilit és 2 evőkanál koriandert. Forgassuk össze és már kész is!
Suzette Gresham séf kedvence, és nagyon könnyen elkészíthető. Csak pirítsuk meg a kenyeret, vágjunk fel egy avokádót, majd egy villával nyomkodjuk szét. Sózzuk meg, forgassuk át a keveréket, és kenjük meg vele az avokádót. Még finomabb, ha csepegtetünk rá egy kis mézet.