A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Klasszikus német almás sütemény egy nagymamától

almás sütemény
Vágólapra másolva!
Amint beköszönt az ősz, sokan nosztalgikus, régimódi desszertekre vágyunk. Búcsút veszünk a könnyű, habos nyári finomságoktól, az epret lecseréljük almára, a vaníliát pedig fahéjra. Néhányan még a nagyi receptkönyvét is előveszik, hogy találjanak valami hangulatos finomságot. Mi is ezt tettük, ám ezúttal a határon túlról hoztunk egy klasszikus receptet. Ez nem más, mint a német almás sütemény egy nagymama receptgyűjteményéből.
Vágólapra másolva!

Ez a sütemény gazdag, tele van őszi ízekkel. Sok német család már több mint 150 éve készíti. Nem kell ennél jobb bizonyíték arra, hogy ez a desszert lesz az új kedvencünk, hiszen kiállta az idők próbáját.

Forrás: Shutterstock

Almás sütemény

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 2 nagy alma, meghámozva, kimagozva, vékony cikkelyekre felszeletelve
  • 250 g + 2 evőkanál vaj
  • 250 g cukor
  • 240 g liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál borkő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 60 ml 2%-os tej
  • porcukor

Elkészítés:

Pucoljuk meg, magozzuk ki, majd szeleteljük fel az almát cikkelyekre.
Tegyük a vajat és a cukrot egy keverőtálba, dolgozzuk jól össze egy konyhai robotgéppel.
Adjuk hozzá a tojássárgáját folyamatos keverés mellett.
Ezután szitáljuk egy másik tálba a lisztet, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a borkőt és a sót, keverjük össze.
Keverjük a száraz összetevőket a nedvesekhez, dolgozzuk jól össze.
Adjuk hozzá a tejet, dolgozzuk el benne.
Amint a tészta elkészült, béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. Oszlassuk el egyenletesen.
Nyomjuk az almacikkelyeket a tésztába ízlés szerinti formában. Akár közvetlenül egymás mellé is tehetjük.
Süssük a süteményt 45-55 percig 180 fokon, vagy tűpróbáig.
Amint elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk porcukorral megszórva és vaníliafagylalttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!