A Jövő Borásza Ösztöndíjra november 15-ig adhatnak be pályázatot négy egyetem szőlész-borász hallgatói. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályáztató 1.000.000 forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak, aki a legjobb borászoknál szerezhet szüreti gyakorlatot is.
Darren McGrady 1982 és 1993 között volt Őfelsége személyes séfje. Ő készítette a reggelijét, az ebédjét, a délutáni teáját és a vacsoráját is. Tapasztalatairól még könyvet is írt, amelyben kifejtette, hogy a királynő a könnyű ételeket részesíti előnyben.
Bár hozzáfér a legjobb szakácsokhoz és a legkiválóbb alapanyagokhoz, van egy étel, amit még sosem nem evett, ráadásul a hamburgert is az egyik legfontosabb alapanyag nélkül eszi. McGrady elárulja, hogy a királynő inkább az alacsony szénhidráttartalmú és magas fehérjetartalmú ételeket kedveli.
Két okból lehet szükségünk bizonyos élelmiszerek lefagyasztására: vagy sokat vettünk, illetve készítettünk belőle, és nem akarjuk, hogy tönkremenjen, vagy tudatosan szeretnénk eltenni későbbre. Vezéreljen minket bármelyik cél, ha kelt tésztát fagyasztunk le, ezt a fontos szabályt mindenképp tartsuk be.
Az élelmiszertörténészek szerint az első bagelt 1618-ban készítették el Lengyelországban. A zsidó közösségek alapélelme volt. Az Egyesült Államokba a 19. század végén jutott, ott vált igazán népszerű étellé – egészen pontosan New York tette ismertté.
Gyakorlatilag egyfajta élelmiszer-forradalmat indított el, hiszen olcsó volt, laktató és utazás közben is meg lehetett enni. Tulajdonképpen ezért szerethető ma is, ráadásul a külseje ropogós, a belseje puha, a feltétet pedig az ízlésünknek megfelelően választhatjuk meg.
Meg lehet unni a sütőtökös recepteket? Kizárt! Mind egyedi és különleges a maga módján, egyszerűen hihetetlen, mennyi, de mennyi finom ételhez felhasználhatjuk. A sütőtökös tészta azért imádnivaló, mert gyorsan elkészül, könnyen letudhatjuk a vacsorát.
A pillecukorról sokan elmondhatják, hogy gyerekkoruk kedvenc finomsága volt. Így vagyok ezzel én is. Azokat az időket idézi fel bennem, amikor mezítláb szaladgáltunk az utcán fogócskát játszva.
Akkor még csak annyit tudtunk róla, hogy mennyire finom, két kézzel gyűrtük be a szánkba a puha finomságot. Mára azonban sokkal kreatívabbak vagyunk: pillecukorból készíthetünk öntetet sütire, megízesíthetjük vele a kávét és a forró csokoládét is.
Ebben a videóban három olyan konyhai trükköt találunk, amelyek időt spórolnak nekünk. Nem is értjük, miért nem használtuk ezeket eddig, hiszen annyira kézenfekvőek és annyira egyszerűek. Nézze meg, hogyan lehet a legegyszerűbben felszeletelni a dinnyét, csíkokra vágni a káposztát, megpucolni, majd összetörni a fokhagymát.
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy szeretnének egy olyan édességet találni, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát.
A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. A termék megalkotója Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere.
Káposzta, uborka, paprika – Általában ezekből szoktunk savanyúságot készíteni. Kár lenne minden körülmények között megmaradni a régi, jól bevált szokásoknál, hiszen akkor sosem tapasztalnánk meg semmi újat. Például azt, hogy milyen finom a savanyított görögdinnye. Próbálja ki!
Ezt a trükköt egy hölgy osztotta meg a Kmart Home Decor & Hacks Australia Facebook oldalán. A rutinszerű étkezés könnyen unalmassá teheti a hétköznapokat, ezért készített egy étkezéstervet.
Arra törekedett, hogy egy kicsit spontánabbá tegye az étkezéseket. Lessük el ezt a nagyszerű trükköt, és többé nem kell azon agyalnunk, mi legyen az ebéd vagy a vacsora, ráadásul unalmassá sem válik az étrendünk.
Mire használjuk általában a fagylaltadagoló kanalat? Nincs ebben a kérdésben semmi becsapós. Leginkább fagylaltadagolásra. Legalábbis eddig így volt, most azonban elleshetünk egy nagyszerű trükköt a videóból, amely megkönnyíti az életünket.
Kevesen tudják, hogy mártogatóssal a zeller remek snack, kiváló alapanyaga a salátáknak és a turmixoknak. Ha valaki fogyni szeretne, annak szinte aranyat ér, hiszen alacsony a kalóriatartalma, de tele van hasznos antioxidánsokkal.
A zeller tökéletes fogyókúrás alapanyag, mert nagyrészt vízből áll. Természetesen alacsony a szénhidrát- és a zsírtartalma, tele van növényi vegyületekkel, amelynek számos egészségügyi előnye van. Egy 2017-es áttekintő vizsgálatból kiderül, hogy a zeller sok erőteljes antioxidáns kiváló forrása.
Ha szilvából, szőlőből és körtéből is elkészítettük már télire a lekvárokat, most jöhet valami újdonság. Készítsünk paprikalekvárt! Egyszerre édes és sós, kenhetjük ugyanúgy kenyérre, de húsok és sajtok mellé is fogyaszthatjuk. Az ínyencek tehetnek bele egy kis csilit is, hogy az édes és sós íz, összekeveredhessen a csípősséggel.
Az ősz nemcsak a sütőtök, hanem a szőlő időszaka is. Beindul a szüret, a piacok megtelnek az édes gyümölccsel. Szerencsések vagyunk, ha sikerül friss hazai szőlőt vásárolnunk, hiszen tele van tápanyagokkal és még az energiatartalma is magas.
Vidéken szerencsésnek mondhatja magát az, akinek szőlő terem a kertjében. Nekünk is van, többféle is, nem győzzük enni és finomabbnál finomabb fogásokat készíteni belőle. A szőlő rendkívül gazdag gyümölcs, számos egészségügyi előnye van.
Az elmúlt hetek eseményeinek és járványügyi adatainak ismeretében döntöttek úgy a szervezők, hogy az eredetileg meghirdetett időpontban, október 22. és 25. között nem rendezik meg a 24. Csabai Kolbászfesztivál.
A fagyasztott pizza egy áldás bizonyos napokon. Csak ki kell kapni a fagyasztóból, kibontani, a sütőbe tenni és várni. Tulajdonképpen mindössze két perc munkánk van benne, húsz perc várakozás, és már kész is a vacsora. Ha hozzáadunk még pár percet, akkor viszont még ínyencebb fogás kerülhet az asztalra, és még mindig nem vittük túlzásba a vacsorakészítést.
A füge egyedülálló gyümölcs, kevesen tudják, hogy itthon is megterem. A gyümölcs húsa enyhe, édes ízű, tele van tápanyagokkal. Ám ez csak egy ok, amiért érdemes beépíteni az étrendünkbe. Ezen kívül összegyűjtöttünk még néhányat. Lássuk, miért együnk sokat a fügéből és hogyan tegyük ezt!
Hivatalosan is beköszöntött az ősz: a nap alacsonyabban jár, az idő egyre jobban lehűl és hamarosan a levelek is mindenféle színben kezdenek pompázni. Egyre étvágygerjesztőbbé válnak a tökös receptek, csábítóbbakká pedig a jó meleg italok. A tök egy rendkívül ízletes alapanyag, isteni pitét készíthetünk belőle. Ezt a receptet a narancsos aroma teszi feledhetetlenné.