Az egészségügyi szakemberek szerint a zöld tea tartalmazza a legtöbb polifenol antioxidánst, rendszeres fogyasztása elősegítheti az emésztést, a fogyást, a méregtelenítést és erősítheti az általános egészséget.
A kurkuma kurkumin nevű vegyülete erősítheti az immunrendszert,
hozzájárul az általános egészséghez, fokozhatja az emésztést és a máj méregtelenítését. A fahéj hasonlóan csodás alapanyag, hiszen segíthet a fertőzések leküzdésében, továbbá a fogyásban.
Így már érthető, hogy ha hozzáadjuk a zöld teához, egy igazi csodaitalt hozunk létre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet a fahéjrúddal. Ha őrölt fahéjat használunk, azt csak azután keverjük bele, miután elkészült a tea.
Amint a víz felforrt, kapcsoljuk le alatta a gázt, tegyük bele a teát és a mentaleveleket.
Hagyjuk ázni 5-6 percig.
Szűrjük le és ízesítsük mézzel.