Itt az ősz, jönnek a sütőtökös receptek: tökös francia pirítós reggelire

sütőtökös francia pirítós
Vágólapra másolva!
Imádjuk a sütőtökös recepteket! Az ősz beköszöntével szinte mindent elárasztanak a tökös finomságok, nem győzzük tartani a lépést. Ez a tökös francia pirítós is hab a tortán, finom, puha, ízes, biztosan ez lesz az egyik új kedvenc őszi receptünk. Főleg, ha juharsziruppal tálaljuk!
Vágólapra másolva!

Én nagyon szeretem elkészíteni ezt a finomságot, mert gyorsan megvagyok vele, ráadásul valami különlegességgel indul a nap. A hagyományos francia pirítós elkészítésének első lépése, hogy összekeverjük a tojást, a tejet és egy kevés cukrot.

Most is hasonlóképp kezdjük, csak ezen összetevőkön túl még sütőtökpürét és sütőtökös fűszert is adunk a keverékhez.

Ezután már csak meg kell forgatni benne a kenyereket, és süthetjük is meg őket. Aztán mehet is az asztalra, hiszen a francia pirítóst a legjobb azonnal tálalni. Ehhez a recepthez juharszirup vagy tejszínhab illik a legjobban.

Sütőtökös francia pirítós. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sütőtökös francia pirítós

Hozzávalók:

  • ½ bögre sütőtökpüré
  • 4 nagy tojás
  • 2/3 bögre tej vagy növényi ital
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 12 szelet kenyér

Elkészítés:

Keverjük össze az alapanyagokat egy tálban a kenyér kivételével.
Verjük habosra.
Melegítsünk fel olajat vagy zsírt egy serpenyőben.
Forgassuk meg a kenyereket a keverékben, és süssük meg az olajban vagy zsírban mindkét oldalát.
Tálaljuk juharsziruppal vagy tejszínhabbal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!