Én nagyon szeretem elkészíteni ezt a finomságot, mert gyorsan megvagyok vele, ráadásul valami különlegességgel indul a nap. A hagyományos francia pirítós elkészítésének első lépése, hogy összekeverjük a tojást, a tejet és egy kevés cukrot.
Most is hasonlóképp kezdjük, csak ezen összetevőkön túl még sütőtökpürét és sütőtökös fűszert is adunk a keverékhez.
Ezután már csak meg kell forgatni benne a kenyereket, és süthetjük is meg őket. Aztán mehet is az asztalra, hiszen a francia pirítóst a legjobb azonnal tálalni. Ehhez a recepthez juharszirup vagy tejszínhab illik a legjobban.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze az alapanyagokat egy tálban a kenyér kivételével.
Verjük habosra.
Melegítsünk fel olajat vagy zsírt egy serpenyőben.
Forgassuk meg a kenyereket a keverékben, és süssük meg az olajban vagy zsírban mindkét oldalát.
Tálaljuk juharsziruppal vagy tejszínhabbal.