Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a feltéthez:
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
Adjuk hozzá a tejet, a vajat, és dolgozzuk jól össze.
Akkor jó, ha gyúrható tésztát kapunk.
Ha túl száraz a tészta, adjunk még hozzá egy kis tejet, ha pedig túlságosan nedves, akkor lisztet.
Gyúrjuk labdává a tésztát, fedjük le, és hagyjuk pihenni egy órán át.
Míg várjuk, hogy a tészta megkeljen, mossuk meg, magozzuk ki, és negyedeljük a szilvát.
Amikor a tészta megkelt, melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Zsírozzunk ki egy tepsit, és nyomkodjuk bele a tésztát.
Szórjuk meg a zsemlemorzsával, majd kezdjük el rápakolni a szilvát jó szorosan.
Fontos, hogy kitöltse a tésztalapot.
Végül szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd süssük 30-35 percig.
Tálaljuk tejszínhabbal.